Tjen, Spar, Lån, Vind med EkstraLommepenge.dk
Spar penge på din elregning
Det er ingen sag at slukke for lyset, når man går ud af et rum, men der findes mange andre og endnu bedre måder at spare på din elregning. Samtidig med, at du sparer på strømmen, hjælper du også med til at forbedre miljøet. Så der er mange gode grund til at lette din elregning.

1. Skift elselskab: Elmarkedet blev givet helt frit fra 2005, og herefter har alle fået ret til frit at vælge blandt de energi-leverandører, som dækker det område, man bor i. På hjemmesiden elpristavlen.dk kan du se, om du med fordel kan skifte elselskab, eller måske presse dit nuværende elselskab ned i pris. Der kan være store penge at tjene/spare, og det er lynhurtigt at skifte elselskab, og med et forbrug på 10.000 kilowatt-timer om året, kan du spare op mod 2800 kroner.

Se evt. hjemmesiden SamEnergi.dk - SamEnergi er en sammenslutning for elforbrugere, der går fælles til el-selskaberne og presse dem til de bedste priser og vilkår.

2. Brug tænd og sluk-ur og elspareskinne: Hos flere elselskaber kan du låne et såkaldt ”spar-o-meter”. Det kan du tilslutte de forskellige elektroniske apparater i hjemmet og dermed tjekke, hvor meget strøm de bruger, når de står på stand-by. Ofte bliver man overrasket. Når du har gennemført testen kan for eksempel købe et tænd-og-sluk-ur, der automatisk tænder og slukker apparaterne, når det passer dig. Du kan også købe en såkaldte elspare-skinne, der for eksempel kan tilsluttes computer og tv. Det betyder, at øvrige apparater såsom video, dvd, printer og scanner kun tænder, når fjernsynet eller computeren er tændt.

3. Skift til energisparepærer: Gamle elpærere er strømslugere. Hvis en pære er tændt 3 timer dagligt, bliver den årlige besparelse ca. 70 kr. for hver eneste glødepære, man udskifter med en anbefalet A-pære.
Hvis alle danskere udskiftede syv elpære i huset med sparepærer, ville familierne i Danmark tilsammen spare en milliard kroner om året.
Køb dine LED spots, LED lysbånd og andre LED produkter lige HER!

4. Køb energirigtige produkter: Store fladskærme er populære, men mange af dem bruger tre gange så meget energi som de gamle apparater. Når du køber et nyt produkt til dit hjem, bør du tjekke, hvor meget energi det bruger. Selv små apparater såsom DVD-afspillere kan fråse med energien. Ud af 14 DVD- og hardiskoptagere som forbrugerbladet TÆNK testede i 2008, brugte 10 for meget energi i forhold til det anbefalede. Hos elsparefonden.dk kan du læse mere om, hvad de enkelte produkter bør forbruge.

5. Spar på strømmen, ved at varme/koge dit vand i en el-kedel, i stedet for i en gryde, da det mindre energi på den måde.. og skal du koge noget vand til madlavning, så bring det først i kog i din el-kedlen, og held det så over i gryden på komfuret.. det sparer også strøm, da komfuret ikke skal bruge energi på at bringe vandet i kog.

6. Spar på de største energifrådsere: Der er mange penge at spare på din elregning, hvis du bruger visse af hjemmets apparater med omtanke. Her er en liste over de største energisyndere:

A. Elgulv-varme (Ved forkert installering kan det forbruge for op mod 10.000 kroner om året).

B. Espressomaskine (På visse maskiner koster det over 2 kroner at lave en kop kaffe)

C. Spilkonsol (den nye generation af spilkonsoller Xbox 360 og Playstation 3 bruger meget strøm. Lader man dem stå tændt, løber det op i 2000-3000 kr. om året)

D. Akvarium (et varmelegeme i et akvarium kan bruge for op mod 2000 kroner om året)

E. Plasma-tv (de store fladskærme kan nemt bruge energi for op mod 3000 kroner om året)